Olika typer av hotellrum

När man ska bo på hotell kan det vara bra att ha lite koll på de olika typerna av rum som finns. Det är inte säkert att alla rumstyper finns på alla hotell, och det får man vara förberedd på. Här tar vi upp några av de vanligaste rumstyperna.

Sviter

Mer lyxiga hotellrum kallas ofta för sviter. Här är allt helt enkelt lite lyxigare, sängarna bekvämare och utrymmena större. Det kan finnas med utrustning som bättre TV, lyxiga hygienprodukter och liknande.

Rum för den som vill ha tyst

På många hotell finns också speciellt ljudisolerade rum för dem som verkligen vill ha det tyst. I regel är det här enkelrum som också saknar fönster. Rum av den här typen kan också kallas kabinrum, och de är ofta lite billigare. Dock kan många känna sig lite instängda när fönster saknas.

Djurrum

Djurrum är, precis som det låter, rum där gäster och deras djur är tillåtna. De här rummen används inte av allergiker och de städas extra noga. Här är djur av alla typer välkomna, till exempel hundar och katter. Djuren måste dock sköta sig på rummet.

Rum för allergiker

Hotellrum för allergiker är mer noga städade, de har allergivänliga kuddar samt täcken. Överlag är det rökfritt på dagens hotellrum, men i allergivänliga rum brukar rökare inte alls få bo. Därför får man ofta svara på frågan om man är rökare när man bokar rum på hotell.

Enkelrum, dubbelrum och familjerum

Enkelrum, dubbelrum och familjerum är de typiska hotellrummen. Ett enkelrum är till för en person och har en enkelsäng och kanske något skrivbord. Ett dubbelrum har en dubbelsäng eller två enkelsängar. Familjerum har ofta dubbelsäng samt våningssäng eller bäddsoffa.