Frukost och annan mat

När man bor på ett vanligt hotell finns det i regel inga möjligheter att laga mat på egen hand. Men någon typ av mat behöver alla. Så hur och var äter man på hotellet?

Vad finns på frukosten?

Det kan finnas flera olika utbud på frukosten när man äter och bor på hotell. Kontinental frukost är kanske det vanligaste. Där serveras äggröra, bröd av olika slag, korv, flingor och ägg. Man kan också finna croissanter, olika kakor och fil samt yoghurt. Olika drycker av kallt och varmt slag brukar även det finnas.

<h2>Middag och lunch på hotellet

Större hotell brukar erbjuda lunch samt middag även för de gäster som inte bor på hotellet. Man kan dock behöva boka bord. Lunchen kan serveras som buffé men när det gäller middagen är det i regel à la carte där man får beställa från en meny.

Serveras det alkohol?

På vissa hotell serveras det alkohol, men så är absolut inte fallet på alla ställen. Om det ska serveras alkohol måste hotellet ha ett serveringstillstånd och dessutom ska personalen ha särskild utbildning. Om alkohol serveras kan man inte räkna med att sortimentet är extremt stort, men basdrycker brukar finnas.