Koll på hotellkostnaderna vid resa i tjänsten

En betydande kostnad för företag som arbetar med uppsökande verksamhet är utan tvekan resekostnader av olika slag. Bränslekostnader utgör en stor del av den totala kostnaden, men boende hör också till de kostnadsposter som påverkar verksamhetens utgifter rejält. Här ska vi titta på just boendekostnader och vad som kan göras för att undvika att överbetala för tak över huvudet, men också se på ett sätt att utöka likviditeten för de som så behöver: genom att låna pengar till sitt företag.

Pengar i kassan

Låt oss först prata om likviditet, eftersom det är en så viktig bas i allt företagande. Likviditet är A och O i alla ekonomiskt styrda verksamheter. Ibland behövs det dock göras vissa investeringar för att kunna behålla konkurrenskraften gentemot andra företag i samma bransch. Här blir det ofta aktuellt med någon form av företagslån för att klara den ekonomiska utmaningen. Att låna pengar till företag är mycket vanligt och det finns flertalet alternativ att överväga. Tjänster som Krea gör det lätt att hitta rätt form av företagslån bland de bolag som arbetar med att låna ut pengar till företag. Här går det att på ett enkelt och översiktligt sätt jämföra olika långivare för att på så sätt kunna hitta den variant som passar bäst.

Få ned boendekostnaderna

Som resande i tjänsten blir det naturligt sett nödvändigt att övernatta med jämna mellanrum. Beroende på hur många nätter det handlar om per år, kan det här bli en stor kostnad för verksamheten som förstås påverkar resultatet i slutändan. En grundförutsättning är naturligtvis att se över kostnaden för varje hotellnatt som bokas.

Överväg följande när det gäller boende för företagets ”resenärer”:

Bli avtalskund

Som företag finns det möjlighet att teckna avtal med olika hotellkedjor för att på så sätt få rabatt på varje enskild bokning. Här finns det möjlighet till att köpslå om rabatten, beroende på hur många nätter per år det totalt handlar om. Ytterligare en fördel med att hålla sig till en och samma kedja är möjligheten att samla poäng för varje hotellnatt, vilket ger frinätter på längre sikt.

Jämför priser

Är ni ett mindre företag som inte tjänar på att bli avtalskunder, kan det vara idé att jämföra priser på sajter som Trivago och Momondo. Det kan skilja mycket i pris, så det är väl värt att göra den jämförelsen. Även här finns det möjlighet att tjäna poäng som kan ge frinätter.