Vad gör hotell dyrare?

När man tittar på lite lyxigare hotell kan man snart se att priserna kan skena iväg rejält. Men vad är det egentligen som gör vissa hotell lite dyrare än andra?

Designad inredning

Designerhotell med designade möbler, inredning och annat är i regel dyrare att bo på än hotell med standardinredning. Det beror helt enkelt på att möbler och annat varit dyrare i inköp och hotellet måste kunna betala tillbaka de lånade pengar som används för att köpa in allt.

Dyrare produkter

Dyrare hotell erbjuder i regel dyrare hygienprodukter, finare flaskvatten och mer högkvalitativa produkter överlag. Ibland är hotellen dyrare just för att de erbjuder mer exklusiva alternativ, och andra gånger bjuder hotellet helt enkelt på det.

Ekologisk mat

Många hotell har valt att bara erbjuda ekologisk mat, och i många fall har också kött fått stå tillbaka för miljömärkta och vegetariska alternativ. Det, tillsammans med dyrare råvaror, gör att också hotellrummen blir dyrare för att man ska kunna kompensera för de dyrare kostnaderna. I gengäld får gästerna hälsosam och mycket god mat av hög kvalitet. Dessutom slipper man få i sig onödiga tillsatser i och med ekologisk produktion.

Parkering i parkeringshus

Att parkera på gatan i en stor stad kan kännas lite nervöst. Man vet inte vad som händer med bilen. Många större hotell har därför parkeringshus där gästerna får parkera. Men att ha ett sådant är inte gratis och därför kan avgiften för hotellrummet också öka en del i kostnad.

Bra läge och hög popularitet

Ett bra läge och hög popularitet är självklart också sådant som gör att hotellet kan ta ut högre priser. Ett vandrarhem ute på landet är inte lika uppskattat och måste därför locka med sitt pris.