Är billiga hotell alltid dåliga?

Hotell finns i flera olika prisklasser, men är det alltid så att billigare hotell alltid är sämre än dyra, eller är de rent av helt usla? Det skriver vi mer om här.

Sämre sängar

En sak som ofta kan märkas på lite sämre hotell är att sängarna är av mindre hög kvalitet. De kan vara lite hårdare, smalare eller så är sängkläderna inte lika bekväma. För den som bara stannar någon enstaka natt brukar det dock inte vara några problem.

Ohyra på rummet

När det gäller vägglöss eller annan ohyra är det inte bara på billigare hotell de finns. Det är helt enkelt så att man med otur kan drabbas av ohyran även på de dyraste hotellen. Ohyran kommer i regel dit med en tidigare gäst, och har inte med hotellets prislapp att göra.

Sämre läge

Generellt sett har hotell med sämre läge ett lägre pris. Det kan både ha fördelar och nackdelar. Kanske vill man verkligen njuta av lugn och ro. Då kan ett hotell på landsbygden vara trevligt. Ett lägre pris måste dock inte betyda sämre lägen. Som gäst kan det vara klokt att jämföra alla aspekter innan man väljer ett hotell att bo på.